recepty
Dýňový džus
Ingredience:
- 2 šálky dýně pokrájané na kousky
- 2 šálky jablečné šťávy
- 1 / 2 šálku ananasového džusu
- 1 čajová lžička medu
Postup:
Krok 1: Pomocí odšťavňovače nebo rozmáčkáním nebo rozmixováním odštavněte dýni aby vám vznikla šťáva.
Krok 2: Smíchejte Dýňovou šťávu s jablečnou šťávu a ananasovým džusem.
Krok 3: Přidejte med (1 lžičku, ale můžete i více) a promícháme.
Krok 4: Vzniklý džus dejte vychladnout a můžete jej začít podávat.
Hagridovy griliášové hrudky
Přísady:
• ½ šálku (1,18 dcl) smetany nebo kondenzovaného mléka
• ¾ šálku ( 1,77 dcl) hnědého cukru
• ¼ lžičky (0,124 cl) soli
• 4 unce - ? (128 g) hořké čokolády
• 2 polévkové lžíce (2,956 cl) másla
• 1/3 šálku(0,79 dcl) melasy - Je pravděpodobné že ji neseženete. Můžeme místo toho použít med.
Postup:
Krok 1: Ve větší míse smíchejte smetanu (neslazené kondenzované mléko), cukr a sůl.
Krok 2: V hlubší pánvi rozpusťte společně čokoládu a máslo. Odstavte ze sporáku a přimíchejte melasu (med).
Krok 3: Smíchejte čokoládovou a smetanovou směs. Nalijte na plech a nechte vychladnout.
Krok 4: Po vychladnutí nakrájejte na čtverečky. Hotovo
čarodějné kuličky
250 g ztuzeného tuku + 1 lžíce másla 150 g mletého cukru 1 vanilkový cukr 250 g sušeného mléka 120 g kokosu (na obalování) asi 80 oloupaných mandlí
Postup: Tuk rozpustit a zchladlí smíchat s cukrem (s oběma),pridáme
sušené mléko a asi 100 ml vody (míň),vypracujeme hladkou hmotu.
Z hmoty děláme kuličky uvnitř s mandlí a obalujeme v kokosu!!
ASI 80 KULIČEK
toasty s dračímy játry
přísady
několik (nejlépe 10) toastových chlebů (nejlépe světlého)
máslo
0,5 kg dračích jater
2 papriky
1 okurek
trochu oleje
Příprava:
Jako první věc nalijeme olej na větší pánev a necháme mírně osmahnout toastové chleby. Poté je vyjmeme z ohně a potřeme mírně máslem. Předem si nakrájíme dračí játra (ani nemusí být celé 0,5 kg), a ta dáme na pánev, kde se smažil chléb (drobečky nevadí, někdy fungují jako strouhanka :-)). Opět mírně osmažíme a přesypeme na talíř. Na každý toast dáme přibližně jednu polévkovou lžíci jater. Po tomto kroku si nakrájíme papriku na nejmenší kousky a opět dáme jednu lžíci na každý toast. Nakonec si nakrájíme na plátky okurku a přiložíme tak dva plátky na jeden toast. Poté přidáme ke každému chlebu ještě jeden a je hotovo :-) .
Doba vaření: 1, 5 - 2 hodiny normálního středoevropského času
Počet porcí: záleží jen na Vás, protože recept se dá upravit. Dle předlohy vydá na pět lidí